Skip to main content
آموزش ساخت تیزر

افترافکت یا ادوب پریمیر مقایسه و معرفی کامل

توسط مرداد ۹, ۱۴۰۲بدون نظر
مقایسه پرمیر با افتر افکت

ادوب افترافکت یا ادوب پریمیر

«افترافکت یا پریمیر» این سوال برای کاربران زیادی در وب سایت تیزر ها ( بزرگترین تولید سازنده تیزر های تبلیغاتی در غرب کشور ) مطرح شده بود. امروز قصد داریم به صورت کامل و تخصصی به این سوال پاسخ دهیم. این مقاله را برای افرادی آماده کردیم که می‌خواهند بدانند ادیت و تدوین فیلم را با چه برنامه ای انجام دهند. یا برای ساخت موشن گرافیک بهتر است از کدام نرم افزار استفاده کنند. ما به شما پیشنهاد می‌دهیم که اگر به دنبال یادگیری تمامی این مهارت ها هستید، ابتدا به سراغ آموزش پریمیر بروید. سپس به یادگیری افترافکت و فتوشاپ بپردازیم.

زیرا نرم افزار پریمیر مخصوص ادیت و تدوین فیلم به صورت تخصصی می‌باشد‌. اما نرم افزار افترافکت برای افرادی طراحی شده که قصد دارند موشن گرافیک را به صورت حرفه ای دنبال کنند. داشتن مهارت فتوشاپ نیز در کنار این نرم افزارها لازم است. بخصوص برای افرادی که قصد دارند به صورت تخصصی در حوزه ی کاریشان فعالیت داشته باشند. در این مطلب به معرفی نرم افزار افترافکت و پریمیر می‌پردازیم. سپس به سراغ مقایسه این دو برنامه می‌رویم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا روند و ترتیب یادگیری نرم افزارها را بیاموزید.

افترافکت چیست؟

برای توضیح ویژگی های افترافکت لازم است بگوییم که این نرم افزار یکی از پرکاربرد ترین ساخته های شرکت ادوبی می‌باشد. از افترافکت برای ایجاد انیمیشن های دو بعدی و جلوه های بصری و حرکات گرافیکی استفاده می‌شود. این برنامه در ساخت فیلم ها نیز کاربرد دارد. با استفاده از افترافکت می‌توان صحنه های ثابت را متحرک کرد. همچنین می‌توان صحنه های سه بعدی جذابی را خلق نمود‌. افترافکت با دارا بودن افکت های متفاوت و بی نهایت، جلوه های بصری، ترکیب بندی تصاویر و ترکیب لایه های ویدیویی و تصویری، توانسته محبوبیت زیادی بین افراد جذب کند.

زمانیکه صحنه های باورنکردنی در فیلم ها را مشاهده می‌کنید، لازم است بدانید که در حال تماشای هنر افترافکت می‌باشید. کسانی که می‌خواهند دوره افترافکت را به صورت کاملا رایگان و اصولی شروع کنند، بهتر است از دوره آموزش رایگان افترافکت استفاده کنند. این دوره بهترین فرصت برای افرادی است که قصد دارند با یک آموزش پایه و جامع شروع کنند تا به نتایج عالی برسند.

ویژگی های افترافکت

در این قسمت قصد داریم به صورت کامل از کاربرد های خارق العاده ی افترافکت، ساخت موشن گرافیک در افترافکت، ابزارهای تخصصی افترافکت و کاری که با افترافکت نمی‌توان انجام داد صحبت کنیم. مطالعه این بخش به درک مفهوم  افترافکت یا پریمیر کمک می کند.

کاربردهای خارق العاده افترافکت

همانطور که گفتیم از این برنامه برای ویرایش فیلم نیز استفاده می‌شود. اما در اضافه کردن تصاویر متحرک به فیلم ها و ویدیوها مهارت دارد. افترافکت در ساخت برنامه های تلویزیونی (بخصوص برنامه هایی که از جلوه های ویژه و تصاویر تخیلی ایجاد شده) فعالیت دارد. همچنین برای تهیه تیزر های ویدئوی، و مهم تر از همه تیزر های تبلیغاتی پرکاربرد است. این نرم افزار بزای تهیه و ادیت کارتون ها و انیمیشن ها ساخته شده و کاربرد آن در پویا نمایی می‌باشد. انجام میکس ها و مونتاژ ها، افکت گذاری روی فیلم و ویدیو، ساختن تیتر های جذاب فیلم از دیگر توانمندی های نرم افزار افترافکت است. امروزه یکی از پرطرفدارترین کاربردهای افترافکت، ساخت استیکر های متحرک و گیف های در شبکه های اجتماعی می‌باشد. به علاوه ساختن کلیپ های آموزشی برای شبکه های مجازی، از کاربردهای مفید این برنامه است.

ساخت موشن گرافیک در افترافکت

عملکرد موشن گرافیک در نرم افزار افترافکت بسیار قوی است. به حدی که بیشتر کاربران نرم افزار افترافکت را برنامه‌ای برای  ساخت موشن گرافی می‌دانند. با استفاده از این برنامه می‌توان طرح های گرافیکی متحرک را ایجاد کرد و در بخش های مختلف از آنها استفاده کرد. اگر علاقه مند به موشن گرافی، استوری موشن و پست موشن هستید، لازم است که مهارت افترافکت را بیاموزید.

به این نکته توجه نمایید که موشن گرافیک امروزه با ابزار بسیار متفاوتی انجام می‌شود. به عنوان مثال نرم افزارها و سایت‌هایی که با پشتوانه AI یا همان هوش مصنوعی در زمینه موشن گرافیک فعالیت می‌کنند، تعداد بسیار زیادی دارند  و تعدادشان به 50 مورد هم رسیده است. اما شرکت‌های بزرگ و مطرح در این حوزه هنوز نتوانسته‌اند اپراتور و متخصصین نرم افزار افترافکت را کنار بگذارند و از هوش مصنوعی استفاده کنند. به همین دلیل است که شما با استفاده کار تخصصی خود می‌توانید به یک بازدهی بسیار عالی و کاربردی دست پیدا کنید. خوشبختانه وب سایت و مجوعه سایت تیزر ها در این مسیر شما را تنها نخواهد گذاشت.

 

ابزارهای تخصصی افترافکت

افترافکت یا پریمیر دارای ابزارهای تخصصی و مفید زیادی می‌باشد. در افترافکت برخی از این ابزارها و پلاگین ها برای مراحل تخصصی کار ساخته شده اند. تا با استفاده از آن، کارهای تخصصی و حرفه ای تری را ایجاد کنید. از ابزارهای مفیدی که برای افکت گذاری فیلم و ویدیو استفاده می‌شود می‌توان به اینها اشاره کرد:

  • ابزار Script که با استفاده از آن می‌توان فرایندها را تسریع داد و بهبود بخشید.
  • پلاگین ها که برای ارتقای محتوای افترافکت ساخته شده اند.
  • افکت های جدید که به کیفیت و زیبایی کار کمک می‌کنند.

 

کاری که با افترافکت نمی‌توان انجام داد

در کنار این همه توانمندی ضعف هایی هم وجود دارد که لازم است از نرم افزارهای دیگری جز افترافکت کمک گرفت. مثلا خلق آثار سه بعدی در این نرم افزار حرفه ای نیست و به قدرت بیشتری نیاز دارد. متاسفانه با استفاده از ابزار Element 3D نیز برای ساخت انیمیشن های سه بعدی دچار محدودیت هایی می‌شویم که با نرم افزار افترافکت رفع نمی‌شود. پس در این مورد می‌بایست از نرم افزارهای دیگر استفاده کرد.

پریمیر چیست؟

پریمیر نیز یکی از نرم افزارهای پرکاربرد شرکت ادوبی می‌باشد. برنامه پریمیر از نسخه های مختلفی ساخته شده و هرکدام جزئیات متفاوتی دارند. از این برنامه می‌توان برای مونتاژ و میکس های باکیفیت استفاده کرد. همچنین می‌توان بر روی چند فایل ویدیویی به صورت همزمان کار کرد. اضافه کردن افکت و تغییرات رنگی به صورت حرفه ای، اضافه کردن موسیقی و جلوه های صوتی از ویژگی های مفید پریمیر می‌باشد. شما می‌توانید با استفاده از پریمیر برای ایجاد محتواهایی همچون فیلم های بلند، موزیک ویدیو، فیلم های کوتاه، مستند، ویدیو های آموزشی و یوتیوب، محتوای وب، برنامه های تلویزیونی و… استفاده کنید. افترافکت یا پریمیر هر کدام به صورت مستقل دارای ویژگی هایی هستند. ویژگی های جدید پریمیر شامل: ویرایش ویدیو با وضوح بالا، جدول زمانی مبتنی بر آهنگ، ابزار تصحیح رنگ، انتقال ها و افکت ها و ده ها موارد دیگر می‌باشد.

 

ادوب  پرمیر پروویژگی های پریمیر

در این قسمت ویژگی های پریمیر را مورد بررسی قرار می‌دهیم. تا بدانید که تدوینگران به چه دلیلی این برنامه را انتخاب می‌کنند. پریمیر از فرمت های متنوعی پشتیبانی کند. مانند فایل های ویدیویی و صوتی در دو سیستم ویندوز و مک. توانایی ویرایش فیلم در پریمیر رزولوشن بالا امکان پذیر است و از رنگ‌های ۳۲ بیتی RGB و YUV نیز پشتیبانی می‌کند. از دیگر ویژگی های پرکاربرد پریمیر پشتیبانی از برنامه های صوتی و ویرایش صدا به صورت حرفه ایست. اگر به دنبال یک برنامه برای ویرایش ویدیوها و تصاویر 3بعدی هستید، لازم است از پریمیر استفاده کنید. همچنین می‌توانید برای اضافه کردن و افزودن آثار و موارد دلخواه به فیلم اقدام کنید. قطعا با وجود این ویژگی ها، دلیل پرکاربرد بودن پریمیر را متوجه شده اید.

 

مقایسه ی افترافکت و پریمیر

برای مقایسه ی این دو نرم افزار بهتر است به تفاوت اصلی این دو، یعنی کاربردشان بپردازیم. افترافکت مخصوص انیمیشن های دوبعدی و موشن گرافیک ساخته شده است. افترافکت با دارا بودن محیط تایم لاین (Timeline)  و کی‌فریم گذاری (keyframe)  حرفه ای قادر است موشن های تخصصی بسازد. اما پریمیر، نرم افزار تدوین و میکس کردن است. اضافه کردن ترانزیشن های پریمیر اجازه نمی‌دهد که موشن های حرفه ای خلق کنیم. در کل محیط تایم لاین پریمیر مناسب ساخت موشن گرافیک نیست.

حالا شاید کنجکاو شده باشید که در این میان نقش نرم افزار فتوشاپ چیست؟ همانطور که در ابتدای مقاله آموختن فتوشاپ را لازم دانستیم باید بدانید که برای ادیت متن یا عکس بهتر است از فتوشاپ استفاده کنیم. سپس محتوای ادیت شده را وارد افترافکت یا پریمیر کنیم و قسمت های دیگر موشن یا ادیت را انجام دهیم. تمامی ادیتور های حرفه ای از این سه برنامه به صورت یکجا استفاده می‌کنند و با هر نرم افزار کار تخصصی مربوطه را انجام می‌دهند.‌

عکس افتر افکتپریمیر یا فتوشاپ

در قسمت قبل به وظایف پریمیر اشاره کردیم و دانستیم که این نرم افزار صرفا جهت ادیت فیلم طراحی شده. اما فتوشاپ نرم افزاریست توانمند که برای ادیت تصویر، عکس، متن نوشته و کارای مشابه استفاده می‌شود. پس هیچ گاه نمیتوان از فتوشاپ برای ادیت فیلم استفاده کرد یا با فتوشاپ موشن یا استوری موشن ساخت. اگر تمایل به ساخت استوری موشن دارید بهتر مقاله استوری موشن چیست؟ را مطالعه کنید تا اطلاعات صحیح این محتوا را بدست آورید. اما به طور خلاصه باید به شما اطلاع بدهم که برای ساخت استوری موشن حرفه ای، باید از نرم افزار افترافکت استفاده کنید. لازم به ذکر است که برای ساخت استوری موشن می‌توان از پریمیر استفاده کرد اما افترافکت، نرم افزار تخصصی ساخت موشن گرافیک است و با استفاده از آن می‌توان موشن های حرفه ای ایجاد کرد.

 

سخن پایانی

در این مقاله آموختیم که «افترافکت یا پریمیر» را نمی توان با یکدیگر مقایسه کرد. زیرا هر کدام کاربرد متفاوت و عملکردی منحصر به فرد دارند. پریمیر برنامه ایست که برای ادیت و مونتاژ فیلم، تدوین فیلم و ویدیو، ویرایش های صوتی فیلم و… استفاده می شود. پریمیر را می توان برای ساخت موزیک ویدیو های حرفه ای نیز استفاده کرد. اما افترافکت را برای جلوه های ویژه ی فیلم، موشن گرافیک، تولید انیمیشن های دو بعدی و… استفاده می کنند. تیم سایت تیزر ها ، مقاله ای در رابطه با استوری موشن و موشن گرافیک برای علاقه‌مندان تهیه کرده است که در بخش وبلاگ موجود است.

با مطالعه ی ویژگی ها و مقایسه ی صحیح نرم افزار افترافکت و نرم افزار پریمیر می‌دانیم که یادگیری هر دو مهارت لازم است. حتی متخصصین  این حرفه برنامه ی فتوشاپ را فرا میگیرند تا از هر سه نرم افزار برای ارائه ی محتوایی حرفه ای استفاده کنند. فتوشاپ نیز کاربردی متفاوت از افترافکت و پریمیر دارد و برای ادیت عکس و متن های تصویری استفاده می شود.

حال در بخش کامنت‌های این مقاله شما به ما بگوییم که از کدام نرم افزار بیشتر استفاده می‌کنید. دلیل محبوبیت این نرم افزار برای شما چیست و به نظر شما برای چه استفاده‌ای مناسب می‌باشد. در صورتی که از مطالعه این مقاله لذت بردید، خوشحال می‌شویم که وب سایت رسمی تیزر ها، را نیز در شبکه‌ های اجتماعی خود به دیگران معرفی کنید. در این سایت ما قصد داریم، شما را با دنیای بسیار جذاب گرافیک بیش از بیش آشنا کنیم و  تکنیک‌های منحصر به فرد این حوزه را به شما آموزش دهیم.

4.8/5 - (35 امتیاز)
مدیر فنی

با بهترین های کشورمان، در فضای مجازی یکّه تازی میکنیم ! طراحی وب سایت ، کانفیگ قدرتمند ترین سرور ، طراحی تیزر تبلیغاتی ، طراحی لوگو ، فالوور اینستاگرام تخصص ماست فقط کافیست به نمونه کار های ما سر بزنید به دیگر وب سایت های هولدینگ ما سر بزنید.

نظرتان را بگویید

تماس با ما