Skip to main content
آموزش ساخت تیزر

FPS یا اف پی اس چیست و چه کاربردی دارد؟

توسط مرداد ۱۴, ۱۴۰۲بدون نظر

فریم ریت چیست و چه کاربردی دارد؟

به طور خلاصه و تخصصی ، FPS اف پی اس، یا فریم پر سکند ( Frame Per Second ) معیاری برای سنجش کیفیت ویدئو و یا بازی هاست (هر فریم یعنی یک عکس ، و فریم در ثانیه یا نمایش تصویر در ثانیه تعداد تصویر نمایش داده شده در یک ثانیه است ) هر چقدر تعداد فریم بیشتر باشد ، کیفیت و به نوعی روان بودن آن فیلم و بازی بیشتر و بهتر خواهد بود).

امروز با بررسی یک سوالی بسیار مهم در حوزه گرافیک «فریم ریت چیست؟» همراه وب سایت رسمی تیزر ها باشید. فریم ریت یکی از اصطلاحاتی ست که در دنیای بازی ها، زیاد استفاده می‌شود. این معیار برای سرعت نمایش فریم و کیفیت فیلم و ویدیو مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر بخواهیم در مورد تعریف فریم ریت به زبان ساده بگوییم، اینگونه بیان می‌شود. به تعداد فریم هایی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و یک فیلم یا یک بازی ویدیویی را تشکیل می‌دهند، فریم ریت گفته می‌شود. این فرکانس بیان می‌کند که چند فریم یا تصویر متوالی، بر روی صفحه نمایش ظاهر می‌شود. این فرکانس معمولا با فریم بر ثانیه اندازه گیری می‌شود. اختصار fps همان واحد فریم بر ثانیه می‌باشد. این اصطلاحات برای ادیتورها و گیمرها آشناست. نرخ فریم نیز با واحد هرتز هم عنوان می‌شود.

فریم

برای بهتر متوجه شدن فریم ریت بهتر است ابتدا مفهوم فریم را بدانیم. فریم یا قاب در فیلم سازی، پویانمایی (انیمیشن)، تولید ویدیو کاربرد دارد. فریم به عنوان یک تصویر ساکن است که در فیلم ها به صورت گروهی، تصویر متحرک یکپارچه ای را تشکیل می‌دهد. همچنین به تنهایی معنای یک تصویر می‌دهد و از نمایش فریم ها به صورت پشت سرهم یک ویدیو ساخته می‌شود. به دلیل سرعت بالایی که پیدا می‌کند در زمان مشاهده توسط چشم انسان، این تصاویر حرکت می‌کند. این مفهوم برای هر عکاس یا ادیتوری قابل درک است. اما برای درک بهتر فریم در فیلم لازم است اینگونه توضیح دهیم: هنگامی که تصاویر متحرک را می‌بینیم در اصل هر فریم برای مدت زمان کوتاهی روی صفحه نمایش نشان داده می‌شود. امروزه این تعداد فریم در ثانیه بین 24 تا 30 فریم می‌باشد. بلافاصله فریم بعدی نشان داده می‌شود و اینگونه فریم ریت ساخته می‌شود.

FPS

قطعا بارها در بازی های کامپیوتری به این کلمه برخورد کرده اید. علاوه بر بازی در فیلم ها و ویدیو ها نیز کاربردیست. مثلا اگر FPS یک بازی از 13 فریم کمتر باشد، آن را به صورت تصاویر مجزا می‌بینید. اما مغز انسان قادر به تفکیک بیشتر از 13 فریم یا همان عکس در ثانیه نیست. به همین خاطر با ایجاد FPS می‌توان تصاویر را متحرک دید. حال باید بدانید که این واژه مخفف کلمه Frame Per Second می‌باشد. در ضمن باید به شما بگویم که FPS همان مفهوم فریم ریت است. این مفهوم را نباید با رفرش ریت یا بیت ریت اشتباه گرفت. زیرا شباهت بیت ریت یا رزولوشن به فریم ریت گاهی سبب اشتباه گرفته شدن برای افراد آماتور می‌شود. بیت ریت مفهوم دیگری دارد که در ادامه به صورت خلاصه به آن می‌پردازیم.

FPS چیست؟بیت ریت

سرعت بیت، نرخ بیت یا بیت بر ثانیه، نشانگر سرعت انتقالی بیت از محلی به محل دیگر است‌. نرخ بیت را با کیلوبیت بر ثانیه و یا مگابیت بر ثانیه اندازه گیری می‌کنند‌. بیت ریت می‌تواند کیفیت فایل صوتی و ویدیویی را نشان دهد. هرچه رقم بیت ریت فایل های صوتی بالای تر باشد می‌تواند کیفیت بهتری پیدا کند. البته با افزایش بیت ریت حجم فایل هم بالا می‌رود. اما منظور از رزولوشن تعداد پیکسل ها در یک تصویر، چاپ یا صفحه نمایش می‌باشد. هرچه تعداد بیشتری پیکسل در اینچ باشد جزئیات و کیفیت بهتری دارد. در فضای دیجیتال از این دو اصطلاح به مقدار زیادی استفاده می‌شود.

اما لازم است بدانید، زمانیکه فریم ریت، بیت ریت یا رزولوشن بالا می‌رود حجم ویدیو هم بیشتر می‌شود. زیرا کیفیت ویدیو بالا می‌رود. هر چه فریم ریت را بالاتر می‌بریم ویدیوی ما نرم تر و روان تر حرکت می‌کند‌. اگر بخواهیم حجم ویدیو را کاهش دهیم بهتر است بیت ریت را از 10 مگابیت به 8 مگابیت تغییر دهیم. همچنین می‌توانیم فریم ریت را از 60فریم در ثانیه به 25 فریم بر ثانیه تغییر دهیم تا حجم ویدیو کاهش یابد. در کل برای فیلم ها یا سینما از فریم ریت 23 الی 25 فریم استفاده می‌شود.

فریم ریت مناسب بازی

اگر به دنبال فریم ریت مناسب برای بازی ها هستید لازم است، به کارت گرافیک سیستم خود توجه کنید. زیرا فریم ریت نشان دهنده این است که کارت گرافیک شما در هر ثانیه چند فریم را می‌تواند رندر کند. در اصل فریم ریت وابسته به کارت گرافیک است. قدرت کارت گرافیک و توانایی مانیتور یا همان رفرش ریت مانیتور بر روی FPS در بازی تاثیرگذار است. اگر کارت گرافیک دستگاه شما ضعیف باشد، همچنان می‌تواند تصاویر بازی را رندر کند اما این کار طول می‌کشد.

زیرا به زمان بیشتری نیاز دارد و یا منجر به گلوگاه می‌شود. هرچه کارت گرافیک ها قوی تر باشند حرکت فیلم یا بازی روان تر و نرم تر است. از این جهت فریم ریت برای گیمر ها اهمیت بالایی دارد و در لذت بازی کاملا تاثیر گذار است. برتری بازی کردن با فریم ریت 120 نسبت به فرم ریت 60 زمانی محسوس است که شما یک گیمر با مهارت بالا باشید. برای عملکردی بهتر لازم است از سیستم گیمینگ استفاده کنید و مانیتور 130 هرتز تهیه کنید تا به یک گیمر حرفه ای تبدیل شوید.

نرم افزار تغییر فرم ریت

برای تغییر فریم ریت لازم است از نرم افزارهای تخصصی ادیت فیلم یا همان ویرایشگر های ویدیو استفاده کنیم. از آنجا که فریم ریت تاثیر مستقیمی بر روی بازی ها و فیلم ها دارد، در برخی موارد شاید تغییر و ویرایش آن هم ضروری باشد. برخی افراد کار با نرم افزار Wise Game Booster  را پیشنهاد می‌دهند. این نرم افزار برای تغییر فریم ریت در بازی ها استفاده می‌شود. اما شاید رفتن به سراغ یک نرم افزار جدید برای ادیتور ها دشوار باشد. اکثر ادیتور های فیلم از نرم افزار افترافکت یا پریمیر استفاده می‌کنند. بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر از این دو نرم افزار و مقایسه این دو، مقاله مربوطه را مطالعه کنید. تغییر فریم ریت در هر دو نرم افزار قابل انجام است.

فریم ریت کالاف موبایل

اگر نگران فریم ریت موبایل خود هستید تا در بازی های موبایل عقب نمانید، بهتر است به تنظیمات گوشی سر بزنید. حال که می‌دانیم فریم ریت چقدر در برد و باخت گیمرها موثر است به سراغ یادگیری این تنظیمات می‌رویم. واضح است که هرچه فریم ریت موبایل شما بالاتر باشید، بازی لذت بخش‌تری را با سرعت بالا تجربه می‌کنید. بنابراین این رقابت برای بازیکنان ارزشمند است. به سراغ قسمت تنظیمات بروید و Display را انتخاب کنید. سپس Advanced را انتخاب کنید و در صفحه ی جدید Refresh Rate را لمس کنید. در این قسمت می‌توانید fps را افزایش دهید. در اکثر گوشی‌ها بیشترین نرخ فریم ریت 120 هرتز است. اما در برخی از مدل‌های جدید این عدد به 144 هرتز نیز می‌رسد. در گوشی های جدید این میزان به 144 هرتز نیز رسیده است.

فریم ریت در فیلم برداری

قطعا با ساز و کار فریم ریت آشنا شدید و می‌دانید که یک ویدیو دارای فریم های پشت سرهم با یک سرعت مشخص می‌باشد. که به این ریتم فریم ریت یا نرخ ریت می‌گویند. این موضوع برای ایجاد یک ویدیو سبب شده که مغز انسان را فریب دهد و شما فکر می‌کنید در حال تماشای تصاویر متحرک هستید. حال می‌خواهیم بدانیم که فریم ریت ویدیو چه اهمیتی دارد؟ تاثیر مستقیم فریم ریت در فیلم ها، احساسات و جذابیتی ا‌ست که برای مخاطب ایجاد می‌کند‌.

در برخی از موارد فیلم را می‌توان آهسته کرد یا تاری حرکتی ایجاد کرد تا صحنه ی جذاب تری را تداعی کند. همچنین با استفاده از این تکنیک ها می‌توان حس عمیقی به کاربر القا کرد. در فیلم های هالیوودی با نرخ فریم ۲۴ فریم بر ثانیه کار می‌کنند‌. اما در ساخت گیف یا همان تصاویر متحرک به دلیل پایین بودن حجم ویدیو ناچار به کاهش نرخ فریم می‌شوند. به همین علت با فریم ریت پایین تری ذخیره می‌شوند.

60 فریم بر ثانیه به چه معناست؟

60 فریم بر ثانیه، نرخ فریم بالایی است که برای ضبط فیلم و فیلم برداری گرفته می‌شود. از 48 تا 60 فریم بر ثانیه برای فیلم برداری از فوت کردن شمع، راه رفتن آدمها، خندیدن، دست زدن و بسیاری از اسلوموشن های تلویزیونی می‌باشد‌. مثلا با ۶۰ فریم ریت فیلم برداری می‌کنند‌ و با 24 فریم ریت پخش می‌کنند. حال که با این مفهوم در فریم ریت آشنا شدید لازم است بدانید که در موشن گرافیک یا ادیت ویدیو، لازم است از ابزارهایی استفاده کنند تا جذابیت کار را بالاتر برده و مخاطب بیشتری جذب کنند. برای دسترسی آسان به این ابزارها می‌توان از بزرگترین جعبه ابزار ادیت ویدیو استفاده کرد. در این جعبه ابزار پنج مجموعه اصلی وجود دارد که در یک پکیج در اختیار کاربران قرار می‌گیرد‌. قطعا ادیتورها و موشن گرافیست ها به این جعبه ابزار فوق العاده نیازمندند.

سخن پایانی

در این مقاله دانستیم که فریم ریت چیست؟ فریم ریت یکی از اصطلاحات پرکاربردی‌ است که ادیتورها و گیمرها با آن آشنا هستند. در اصل به تعداد فریم هایی که در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و یک فیلم یا بازی را تشکیل می‌دهند، فریم ریت گفته می‌شود. فریم ریت با واحد اندازه گیری فریم بر ثانیه یا FPS نشان داده می‌شود. نام دیگر فریم ریت، نرخ فریم می‌باشد. به عنوان مثالی فیلمی که با نرخ فریم 24 فریم بر ثانیه ساخته شده به این معناست که دوربین فیلم برداری در هر ثانیه 24 فریم عکس (تصویر مجزا) گرفته است. هر فریم به معنای یک تصویر می‌باشد و یک فیلم یا بازی از فریم های زیادی تشکیل شده است.

مفهوم و عملکرد فریم ریت با بیت ریت یا رزولوشن نباید اشتباه گرفته شود. فریم ریت در بازی نکته ی بسیار مهمی ست. زیرا باعث سرعت بالا و کیفیت بازی می‌شود. گیمر های حرفه ای به دنبال FPS مناسب برای بازی خود هستند. به همین از سیستم های گیمینگ یا کارت گرافیک های قدرت بالا و مانیتور های ۱۳۰ هرتز استفاده می‌کنند. اگر در گوشی موبایل بازی می‌کنید، لازم است فریم ریت موبایل خود را تنظیم کنید. در نرم افزارهایی همچون اینشات، نمی‌توان به صورت مستقل فریم ریت را تنظیم کرد اما می‌توان با استفاده از افکت ها یا دیگر ابزارها، کارهای مشابه را انجام داد. سپاس از اینکه تا پایان این مقاله با وب سایت رسمی تیزر ها همراه بودید.‌

میتوانید اینستاگرام ما را دنبال کنید تا آموزش های بیشتری را مشاهده کنید.

4.9/5 - (126 امتیاز)
مدیر فنی

با بهترین های کشورمان، در فضای مجازی یکّه تازی میکنیم ! طراحی وب سایت ، کانفیگ قدرتمند ترین سرور ، طراحی تیزر تبلیغاتی ، طراحی لوگو ، فالوور اینستاگرام تخصص ماست فقط کافیست به نمونه کار های ما سر بزنید به دیگر وب سایت های هولدینگ ما مراجعه کنید.

نظرتان را بگویید

تماس با ما